Loading...

The Founder’s Soul

Home / The Founder’s Soul

De kern van je organisatie en het 21 gram model. Wat zijn je drijfveren, wat is je verhaal? Hier staan we bij stil, schoppen we tegen aan. Met als doel je ziel vast te leggen en je verhaal nog sterker, unieker en eigenwijzer te maken.

The Founders Soul

Rebel-Leer: Seek the Soul of The Soul Record 

We bieden twee verschillende workshops aan die beiden gericht zijn op het (her) ontdekken en opnieuw bekrachtingen van jullie verhaal. De ene sessie is net wat groter en rebelser opgezet dan de ander:

The Soul Record

Wanneer uit de intake met de Founder en de Soul Scan blijkt dat (de kracht van) het verhaal en de invulling van de ‘vier’ drivers al behoorlijk aanwezig is in de organisatie, gaat het vooral om het op een passende (maar toch ook rebelse) manier vastleggen van de ‘drivers’ van de Founder’s Soul. De basis om uiteindelijk jullie verhaal te kunnen delen, zowel intern als extern (spread the soul). Dit geven we met elkaar in een workshop handen en voeten.

Seek the Soul

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. In deze workshopserie gaan we met een groep medewerkers van je organisatie (jong, oud, behorend tot het meubilair of net in dienst) een dwarsdoorsnede maken van je organisatieziel. En dat is nodig. Je bent hard, misschien wel te hard gegroeid, en hebt het idee dat de cultuur van weleer langzaam afbrokkelt. Weet je nog waar je organisatie echt voor staat? Waarin je uniek bent?

In deze interactieve sessies leggen we samen met je rebellengroep de ziel van jouw organisatie bloot om nieuwe energie in de tent te brengen. We gaan uit van de krachten en kwaliteiten die je organisatie al bezit. We gebruiken technieken van storytelling en positieve psychologie om patronen te ontdekken die iets zeggen over de organisatieziel. We kijken hoe de geschiedenis je heeft gevormd en waar je in de toekomst naar toe wilt. We gaan de antwoorden vinden op de vier ‘drivers’. Wij faciliteren het programma, ‘verzinnen’ de werkvormen maar tijdens de sessies zijn jullie ‘de harde werkers’. Na afloop van de drie sessies werken wij alles op een rebelse manier uit zodat het gedeeld kan worden (Spread the Soul) en jullie letterlijk de deur uit lopen met je organisatieziel onder de arm

Rebel-Up: Unleash the Beast

De uitkomsten en positieve energie die is vrijgekomen na de workshop(s) mogen uiteraard niet verloren gaan, dus hier pakken wij met elkaar op door met als doel een positieve beweging op gang te brengen!

Middels een thema of creatief concept laten we alle medewerkers (opnieuw) kennis maken met de kern en essentie van je organisatie en merk. Niet door een standaard presentatie, maar door het creëren van instrumenten en middelen die passen bij jouw merk, jouw organisatie, jouw mensen. We zorgen dat je medewerkers het begrijpen en kunnen uitleggen in hun eigen woorden. We leggen uit wat de kracht van het merk is, geen loze beloftes maar beloftes die waargemaakt kunnen worden en herkenbaar zijn.  Denk hierbij aan (een combinatie van) een creatieve kick-off, een guerrilla actie, slim gebruik van het interieur, een fotowedstrijd, filmmateriaal etc. Hiermee zijn de eerste

Resultaat: Energie & Essentie 

Aan het einde van deze track:

  • Loop je de deur uit met je organisatieziel onder de arm. Concreet vertaald in de 4 drivers (Exist, Approach, Act, Feel)
  • Zijn al je medewerkers weer helemaal opgeladen. Er zit nieuwe energie in de tent.
  • Je medewerkers kunnen in hun eigen woorden uitleggen wat de essentie is van de organisatie. Niemand is het ontgaan en het vertrouwen groeit…! En daar kun je nu op doorbouwen